diumenge, 24 de maig del 2020

SETENA PROPOSTA CONFINAMENT, TERCER TRIMESTRE. 1R I 2N PRIMÀRIA. SETMANA DEL 25 AL 31 DE MAIG.


Benvinguts a la setena setmana del tercer trimestre. Una setmana on treballarem amb tots els sentits!

 Sesame Street Elmo GIF by Sésamo - Find & Share on GIPHY 

Què són els sentits?
Els sentits són cadascuna de les facultats que tenim les persones i els animals de rebre sensacions i percebre el que passa al nostre voltant.
Fixem-nos bé amb aquesta imatge:

 3 ideas saludables para hacer con los niños (y no tan niños) en ...

Ens podem formular preguntes com: què està tocant la persona de la imatge? Creus que és dur o tou? De què deu fer olor? Quin gust deu tenir, dolç o salat? Deu fer algun soroll quan es mastega? Saps de quin aliment es tracta? I com saps que és una galeta?
Fixa’t que per contestar a aquestes preguntes has fet referència al que veus (vista), al que toques (tacte), al que olores (olfacte), al sabor (gust) i al que escoltes (oïda).
Exacte! Ens apareixen els cinc sentits que tenim.
Fem un repàs de manera més detinguda de cadascun d’ells.

Ràdio Tordera – L'Héctor entrevista als 5 sentits gràcies a un ... 

Comencem amb el sentit de la VISTA. Els òrgans són els ulls. Serveix per a veure el color, la forma, les mides, els moviments, la              distància..., de les coses que ens envolten.             

      Eyes transparent GIF - Find on GIFER

Recomanacions per cuidar la vista i proposta de treball. 

Seguim amb L’OÏDA. Els òrgans de l’oïda són les orelles. El sentit de l’oïda ens permet escoltar, percebre els sons. Gràcies a l’oïda podem gaudir de la música i captar altres sons agradables i desagradables.
Resources for Hearing - Julia's Wiki Page


 Recomanacions per cuidar l’oïda i proposta de treball.

Continuem amb L’OLFACTE. L’òrgan de l’olfacte és el nas. El sentit de l’olfacte ens permet identificar les olors. La part de dins del nas està coberta per una pell molt fina anomenada pituïtària que és l’encarregada de captar les olors i enviar-les al cervell a través del  nervi olfactiu.
LINE Creators' Stickers - Big Nose Jose Example with GIF Animation 

Proposta de treball. FES CLIC AQUÍ.

I ara el GUST!

 Mmmmm!!! L’òrgan del gust és la llengua. Sabies que la llengua és un múscul del nostre cos? Doncs sí, a sobre de la llengua tenim uns petits nervis anomenats papil·les gustatives que capten els sabors i envien la informació al cervell.
Segons el gust classifiquem els aliments en àcids, dolços, salats i amargs.

Gifs animados de Lengua
    FES CLIC AQUÍ. 

Proposta de treball. FES CLIC AQUÍ.

Acabem amb el TACTE. L’òrgan del tacte és la pell. El sentit del tacte ens permet saber la temperatura, la forma, la textura i també el dolor.
Quan toquem alguna cosa, sabem si es tova o dura, calenta o freda, suau o aspra, seca o mullada. Hem de tenir en compte que el sentit del tacte no és només a les mans, sinó a tota la pell del nostre cos.
SI NUN TE VADO BENE... TE NE POI PURE ANNA' !!

Recomanacions per cuidar la pell i proposta de treball.

   Repte matemàtic. 
     Flipeando en Los Ángeles: Sumas 
1r de primària. FES CLIC AQUÍ.

2n de primària. FES CLIC AQUÍ.


Els vídeos de la setmana.
Audició |

Aquesta setmana no tenim “la paraula de la setmana” tenim “Els vídeos de la setmana” i esperem que sobretot, us faci reflexionar i us agradin molt.
 Hem estat parlant dels sentits que tenim les persones, però cal dir que les persones som diferents i diverses, i aquí està la màgia. Que avorrit si tothom fóssim iguals. Doncs bé, els nens amb discapacitat visual o sonora desenvolupen molt més els altres sentits. Us convidem a veure aquests vídeos i a què reflexioneu sobre ells. Després podeu fer una reflexió per escrit.També podeu fer un dibuix a cegues o fer un dictat sord (els vostres pares us poden ajudar), us poden dictar paraules sense emetre el so (podeu fer servir la mímica o la lectura de llavis). 

Discapacitat visual. FES CLIC AQUÍ.

Discapacitat auditiva. FES CLIC AQUÍ.

“És molt simple: no es veu ni s’escolta bé més que amb el cor; allò essencial és invisible per a les orelles i els ulls” Adaptació d’un fragment d’El Petit Príncep de A. Saint-Exupery.

A més a més.
Matemàtiques

1r de primària. FES CLIC AQUÍ.

2n de primària. FES CLIC AQUÍ.

Llengua Catalana

1r de primària. FES CLIC AQUÍ.

2n de primària. FES CLIC AQUÍ.

Llengua Castellana


NOTICIA!
Other S Sticker for iOS & Android | GIPHY
DURANT AQUESTA SETMANA HEM D’ESTAR ATENTS A LA WEB DE L’ESCOLA, TAMBÉ AL NOSTRE BLOG. TENIM UNA SORPRESA QUE ESPEREM QUE US AGRADI MOLT!

TANGRAM
MATEMATICA 7 - 2016 - GA7H - Campus Virtual ORT 
·         Escolta i llegeix aquest divertit conte: Marracàs, el supergegant.
·         Fes les activitats del conte.
Ànims! Segur ho fas en dos segons!


Si encara no domines la lectura del tot bé, pots donar-li l’altaveu de la pantalla i la veu de l’ordinador t’explicarà el conte.


Ondas altavoz en Altavoces - GIF Animado | REYGIF  Recordeu!

Mireu els blogs de les diferents especialitats (Anglès, Ed. Física, Reforç, S.L). A cadascun d’ells trobareu les corresponents propostes de la setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada