divendres, 24 d’abril del 2020

TERCERA PROPOSTA CONFINAMENT, TERCER TRIMESTRE. 1R I 2N PRIMÀRIA. SETMANA DEL 27 D'ABRIL AL 1 DE MAIG.

Tercera setmana del tercer trimestre!  
 rotating earth gif - Google Търсене | Earth gif, World library ...Ufoludek gif 5 » GIF Images Download

     Benvolguts i benvolgudes alumnes, com ja sabeu ja fa 46 dies que estem confinats a casa. 
     El nostre planeta Terra està vivint de de fa molts i molts anys una situació insòlita que mai ens imaginàvem que pogués passar. Cert és que no ens està perjudicant a tots els éssers vius per igual, de manera negativa ho estem vivint els humans, però de ben segur que amb gran alegria els animals, les plantes, i la natura en general. 
     Doncs bé, tot això ha arribat a oïdes ben i ben llunyanes. Ja us vam informar a la proposta anterior que aquesta setmana teníem noticies extraterrestres i així és. 
     Des del planeta Mart, la Nuba i l’ Estelo, dos extraterrestres ben simpàtics i curiosos, estan una mica sorpresos perquè no entenen que està passant al planeta Blau. Ens envien una sèrie de neguits i qüestions que esperem que resolgueu per ajudar-los a entendre la situació, i que sàpiguen millor què ens està passant als humans en aquests moments. 
     
                          Alien Gif ClipartALIEN Gif ANIMATIONS + GAMES | Animasi 3d 
Què us assembla si comencem explicant-los què està passant al Planeta Terra? 

 FEU CLIC AQUÍ.    

CONFINAMENT. Quina paraula més estranya. Sona molt rara!. Què vol dir estar confinats?. Vosaltres ho sabeu? Com explicaríeu a la Nuba i a l’Estelo què és estar confinats? Penseu-ho i expliqueu-ho als vostres familiars. Si no ho sabeu ho podeu buscar a un diccionari o a Google. 
   Webquest Creator 2   

     Al planeta Mart no existeixen els virus. La Nuba i l’ Estelo mai havien escoltat aquesta paraula, de fet, es la primera vegada que els hi sona. Per a ells és una paraula nova i no tenen ni idea del que significa, ni de com és, .... Ara teniu l’oportunitat per explicar-los totes aquestes coses tant interessants responent a algunes de les preguntes que ens han fet arribar!
Abans feu una ullada a aquests vídeos tan interessants que us ajudaran a tenir la resposta més clara. 



   1.  Què és un virus?
   2.  Existeix sols un tipus de virus, o hi ha d’altres? En coneixes algun?
   3.  Quines característiques té el Coronovirus? Quins són els seus símptomes?


Aquí teniu les preguntes en PDF. FES CLIC AQUÍ.


          Virus Vax Sticker by ReadyGames for iOS & Android | GIPHY Virus Vax Sticker by ReadyGames for iOS & Android | GIPHY 
     Els nostres amics Nuba i Estelo estan preocupats perquè ells tenen 7 i 8 anys i no saben si a ells també els pot afectar. Han escoltat que aquest virus sols afecta a les persones majors, però això és cert?, penseu que als més menuts no els afecta? 
Point Sticker for iOS & Android | GIPHY
     I què els podem dir respecte a les mesures d’higiene? Els podem aconsellar què han de fer? Vosaltres esteu seguint mesures concretes d’higiene? Visualitza aquest vídeo. FES CLIC AQUÍ.

Aquí teniu les preguntes en PDF.  FES CLIC AQUÍ.

     Des de Mart també ens han fet arribar alguns dubtes relacionats amb les matemàtiques. Sí, les matemàtiques extraterrestres!

1r de primària FES CLIC AQUÍ.
  
     2n de primària FES CLIC AQUÍ.

     Sabeu que la Nuba i l’Estelo també parlen castellà? Si sí, ens han fet arribar una recepta per a que feu una figura del coronavirus amb aquesta pasta tan especial. Recordeu que quan s’assequi la podeu pintar.      

Presta atenció a la recepta, llegeix-la amb deteniment i busca els materials necessaris.    
Animated Sticker for iOS & Android | GIPHYAnimated Sticker for iOS & Android | GIPHYAnimated Sticker for iOS & Android | GIPHY



Després d’haver llegit la recepta pots donar un cop d’ull a aquest vídeo per si no t’ha quedat massa clar com es fa la pasta.




 A més a més! 
Recorda que aquestes propostes no són obligatòries, són a més a més!

Mot encreuat. FES CLIC AQUÍ.
Repte matemàtic! FES CLIC AQUÍ.
La paraula de la setmana! FES CLIC AQUÍ.



Mathema Sticker for iOS & Android | GIPHY

TANGRAM

¡ENDEVINA ENDEVINETA!

Estat preparat/da per fer les següents endevinalles? No t’amoinis si no saps alguna resposta… Clica a sobre del mico i et donarà alguna pista per ajudar-te! Tens dos nivells diferents i pots fer-los tots dos! Endavant!

NIVELL 1: FES CLIC AQUÍ.
NIVELL 2: FES CLIC AQUÍ.

Quan entris a l’enllaç, si veus que no entens alguna paraula, pots clicar sobre l’interrogant de la dreta, t’explicarà el seu significat. I si després de llegir l’endevinalla no l’has entès, dona-li a l'altaveu de la dreta i el mico la llegirà per a tu.


COMPETENCIA CON LA AYUDA DE LA TECNOLOGÍA DE INFORMACIÓN (TI) | SIG5B1Recordeu!


Mireu els blogs de les diferents especialitats (Anglès, Ed. Física, Reforç, S.L). A cadascun d’ells trobareu les corresponents propostes de la setmana.


Notícia de la setmana!

Home 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada